Autobuz sau autocar Bacău
Bacau, România | © redcarpett - depositphotos.com
Pentru a ajunge la Bacău (www.municipiulbacau.ro) aveți de ales dintre următoarele mijloace de transport: autocar Bacău, avion, tren sau mașina personală. Bineînțeles, puteți găsi și un prieten binevoitor care să vă ofere un loc în mașina lui în caz că are drum spre acest oraș, dar nu toți sunt atât de norocoși. Fiind un oraș reședință de județ Bacăul are legături cu toate marile orașe din restul României cum ar fi București, Brașov sau Sibiu, astfel că veți fi întotdeauna siguri că veți găsi un mod de a ajunge aici cu ajutorul diferitelor firme de transport, indiferent de ziua sau ora la care doriți să plecați. Căile feroviare fac legătura atât cu rute naționale cât și internaționale.
Bacăul este reședința județului cu același nume și este situat în Moldova, România. Bacăul nu este un oraș mare, având o suprafață de doar 43 de km și o populație de aproape 145.000 de locuitori. De asemenea, dispune și de Aeroportul Internațional ”George Enescu” care asigură curse regulate atât către destinații naționale cât și europene, cum ar fi Roma, Milano, Torino, Londra, Bruxelles, Paris sau Dublin.
Despre Bacău
Numele orașului Bacău, este sursă de conflict printre istorici: unii spun că ar fi de origine cumană, iar alții că ar fi de origine maghiară. Cert este că Bacăul are o istorie lungă și complicată, prima mențiune într-un document istoric datând încă din anul 1399. Într-un timp orașul a servit ca vamă de trecere în partea de Est a României. O altă comoară demult dispărută este populația de zimbri care obișnuia să trăiască în pădurile din jurul orașului. De asemenea, Bacăul este situat pe râul Bistrița și dispune de două centale hidroelectrice ce acoperă o parte a consumului local de energie electrică.
Transportul public se face prin intermediul autobuzelor și maxi-taxi-urilor ( pe care locuitorii le numesc ”dube”) care circulă des și au stații în toate locurile importante din oraș.
Bacăul se laudă și cu numeroase edificii culturale cu care își încântă locuitorii și vizitatorii. Printre acestea se numără Casa Memorială George Bacovia, Casa Memorială Nicu Enea sau Complexul Muzeal de Stiințele Naturii ”Ion Borcea”. În acelasi timp aici se află și Observatorul Astronomic al Bacăului este unul dintre puținele din România. În oraș găsim de asemenea cea mai mare catedrală catolică din estul Europei, precum și alte catedrale și biserici încărcate de istorie și credință. Una dintre cele mai celebre catedrale ortodoxe este Catedrala Ortodoxă ”Înălțarea Domnului”, fiind cea mai mare din România și a patra din Europa. Locuitorii se laudă și cu cele două teatre, Teatrul Municipal Bacovia și Teatrul de vară Radu Beligan unde se țin spectacole foarte des.
Poate cea mai căutată experiență pe care turiștii o caută este cea culinară. Bacăul, fiind un oraș situat în inima moldovei, are numeroase restaurante unde puteți servi mâncărurile tradiționale moldovenești ”ca la mama acasă” după care toată lumea poftește: sarmale aburinde cu mămăligă rulate atât în foi de varză cât și în foi de viță-de-vie, zama de pui cu tăieței de casă, piftia de porc și celebrele plăcinte moldovenești pentru toate gusturile cu brânză, varză, cartofi, carne, vișine, dovleac sau mere.