De la Bacău la Otopeni cu trenul sau autocarul
Cum ajung de la Bacău la Otopeni?
O călătorie de la Bacău la Otopeni parcurge un drum lung, dar poate deveni prilej de relaxare și admirare a peisajelor din Moldova și estul Munteniei în cazul în care aveți timp și disponibilitatea necesară. Pentru a ajunge în micul oraș din nordul Bucureștiului aveți mai multe variante cu plecare din Bacău: autocarul, trenul, mașina personală, un automobil închiriat sau chiar o combinație între acestea în cazul în care vă doriți să vă abateți de la traseu.
Cel mai bun raport calitate - preț îl are, însă, o călătorie de autocar Bacău Otopeni. Veți reuși prin intermediul acesteia să vă odihniți, să vă relaxați și să admirați peisajele minunate ale țării din scaunul confortabil al autocarului în timp ce un șofer profesionist are grijă să ajungeți la destinație rapid și în deplină siguranță. O călătorie cu trenul poate fi la fel de plăcuta, dar de cele mai multe ori costă și durează mai mult decât una cu autocarul.
Variante unui automobil, fie personal fie închiriat, rămâne valabilă pentru călătorii care își doresc libertatea de a se abate de la drum oricând doresc.
Cu autocarul la Otopeni
Aeroport | © nicolayshubin - depositphotos.com
Ruta de la Bacău la Otopeni trece prin multe zone și orașe foarte frumoase din România: Focșani, Buzău, sudul Moldovei și estul Munteniei, traversând atât câmpie cât și podiș. În cazul în care vă doriți să faceți un popas în drumul dumneavoastră, cel mai potrivit loc pentru acesta este orașul Buzău deoarece aici puteți savura celebrii „covrigi de Buzău” care au făcut celebru acest oraș.
Otopeni este un „oraș satelit” al capitalei, foarte curat, cochet și apropiat de Aeroportul Internațional „Henri Coandă”. Cei care au un zbor de pe acest aeroport preferă, de multe ori, să stea aici cu o noapte înaintea pentru a fi siguri că ajung la timp pentru plecare.
Drumul între Otopeni și Bacău are o lungime de 290 de kilometri și poate fi parcurs cu ușurință în 6-7 ore prin intermediul unei călătorii cu autocarul sau cu mașina.
Acesta traversează, la fel ca drumul dus, zone cu peisaje minunate și orașele Buzău și Focșani unde vă puteți opri oricând pentru un popas și o masă delicioasă.
Bacau, România | © redcarpett - depositphotos.com
Reședința județului cu același nume, municipiul Bacău este situat în nordul Moldovei într-o zonă superbă, foarte aproape de Suceava și Piatra Neamț, dar și de Complexul Mănăstiresc al Bucovinei. Acesta din urmă este format dintr-un grup de mânăstiri foarte vechi, încărcate de istorie, tradiție și multă credință. Complexul a fost inclus în patrimoniul UNESCO pentru a-i fi protejată frumusețea și unicitatea. Prima atestare istorică a municipiului Bacău este în anul 1399.
Transportul public în interiorul orașului se face cu ajutorul unor autobuze și maxi-taxi-uri (pe care locuitorii le numesc simpatic „dube”) care circulă la intervale orare scurte între stațiile amplasate strategic astfel încât deservesc toate zonele orașului și centrele de mare interes. Amatorii de cultură și istorie pot vizita, de asemenea, numeroase edificii situate în Bacău precum Casa memorială George Bacovia sau Casa Memorială Nicu Enea.