De la Constanța la Istanbul cu autocarul, trenul, mașina personală sau avionul
Cum ajung de la Constanța la Istanbul?
Între Constanța și Istanbul, primul un oraș mare al României iar al doilea un oraș imens din Turcia, există multiple conexiuni în ceea ce privește mijloacele de transport: autocare, trenuri, zboruri cu avionul, feribotul sau, pentru cei mai pretențioși, drumul cu mașina personală.
Cea mai bună variantă este, fără dar și poate, varianta de autocar Constanța Istanbul. Aceasta vă permite să traversați cei 621 de km în 9-12 ore fără griji și într-un confort total. Din fericire aveți multe companii de transport cu autocarul ce vă oferă mai multe variante dintre care să vă alegeți, astfel încât indiferent de preferințe, nevoie, dorințe și buzunar veți găsi mereu varianta potrivită la cele mai mici prețuri.
Cu trenul veți ajunge mai greu la destinație, iar mașina personală vă expune la stresul de a conduce pe distanțe lungi și vă obosește. În cazul în care vă grăbiți și sunteți pregătit să plătiți considerabil mai mult, puteți alege varianta de a merge cu avionul.
Cu autocarul la Istanbul
Istanbul, Turcia | © seqoya - depositphotos
Cursa Constanța Istanbul este deosebit de frumoasă în sine deoarece străbate litoralul românesc până la Vama Veche, zona de litoral a Bulgariei și partea de nord-vest a Turciei. Priveliștile sunt deosebit de frumoase și veți avea ocazia să zăriți chiar și Marea Neagră pe alocuri. Odată ajunși în marele oraș Istanbul vă puteți bucura de toate bunătățile turcești care se găsesc pe stradă și de cumpărături în bazarul celebru la nivel mondial.
Transportul public în marele oraș se face printr-o rețea complexă de metrou, autobuz, tramvai, tren sau chiar barcă. Trebuie însă să circulați cu mare atenție, deoarece rețeaua este foarte complicată și poate crea probleme vizitatorilor.
Ruta de întoarcere Istanbul Constanța trece prin aceleași zone de vis ca și ruta dus. Veți traversa nordu-vestul Turciei, după care veți trece granița în Bulgaria unde majoritatea traseului urmărește malul Mării Negre.
În România se intră pe la Vama Veche, unde ”vamaioții” și nu numai pot face o oprire pentru a savura o porție de hamsii tradiționale sau o ciorbă de pește pe malul mării.
Constanța, România | © photosebia - depositphotos
Constanța este cel mai mare oraș-port al României și unul dintre cele mai vechi orașe din țară, fiind atestat documentar pentru prima dată undeva în jurul anului 667 î.Hr. ca reședința unei colonii grecești, Tomis. Portul Constanța acoperă o suprafață de 39,26km și are o lungime de 30km, fiind astfel cel mai mare port din bazinul Mării Negre și al 4-lea din Europa. În plus, orașul este singurul din România deservit de toate căile moderne de transport: rutier, feroviar, maritim, fluvial și aerian.
În interiorul orașului puteți să circulați prin intermediul unor autobuze și microbuze ce deservesc locuitorii și vizitatorii. Din nefericire, tramvaiul constănțean este desființat încă din anul 1905, fiind tras de cai și numit tramcar. Din Constanța puteți ajunge foarte ușor în toate celelalte stațiuni litorale de la Marea Neagră: Mamaia, Saturn, Venus, Olimp, Eforie Nord și Sud, Năvodari și cele din sudul Dobrogei dintre care cea mai celebră este Vama Veche.