Anunţ

Autocar Suceava: Curse în comparaţie

Toate cursele Curse de la Suceava cu Pletl, Atlassib, Eurolines și alți operatori
Curse frecvente
Curse BucureștiSuceava
de la 100,00 lei
de la 06h 03min
cu Tarsin, RVG Speed, CFR Calatori
Curse Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București (OTP)Suceava
de la 103,10 lei
de la 06h 39min
cu Tarsin, CFR Calatori
Curse OtopeniSuceava
de la 98,60 lei
de la 05h 45min
cu Tarsin, RVG Speed, CFR Calatori
Curse BrașovSuceava
de la 74,01 lei
de la 05h 20min
cu Tarsin, BlaBlaCar, CFR Calatori
Curse BacăuSuceava
de la 29,61 lei
de la 01h 39min
cu Tarsin, BlaBlaCar, CFR Calatori
*Preţ inclusiv TVA - modificări provizorii posibile



Cu autobuzul sau autocarul la Suceava

Oraș Suceava
Suceava, România | © savacoco - depositphotos.com

Suceava (www.orasulsuceava.ro) este municipiul reședință al județului cu același nume din România. Este situat în sudul unei regiuni istorice de o frumusețe inegalabilă, Bucovina, și este unul dintre cele mai vechi și importante orașe ale României, așadar dacă alegeți opțounea de autocar Suceava, veți avea o conexiune de aproape oriunde. Prima atestare documentară a lui este în 1388, după care a fost chiar capitala regiunii Moldovei timp de aproape 200 de ani. Populația lui este de aproape 10.000 de locuitori. Este situat în apropiere de alte orașe mari reședințe de județ ale României: Botoșani, Piatra Neamț, Bistrița, Iași, Bacău sau Vaslui. Față de capitala României orașul se află la 433 de km.

Transportul public în Suceava este asigurat de o societate ce dispune de autobuzele necesare pentru a acoperi nevoile cetățenilor. Există în prezent 7 linii de autobuz care asigură legătura între principalele obiective și zone ale orașului. În plus, sunt asigurate și automobile de tip maxi-taxi care circulă pe trasee adiacente liniilor de autobuz.

Mai mult despre Suceava și cum să ajungeți acolo

Dacă vă doriți să ajungeți la Suceava trebuie să știți că aveți mai multe opțiuni de călătorie în funcție de dorințele și preferințele dumneavoastră: cu autocarul, cu trenul, cu mașina personală și mai nou chiar cu avionul.

Fiind unul dintre cele mai vechi orașe ale țării, Suceava dispune de numeroase obiective turistice în majoritate istorice și religioase, situate atât pe teritoriul localității cât și în împejurimi. Orașul se face remarcat prin numeroasele lăcașuri de cult ortodoxe, armenești, romano-catolice și evreiești care au rămas dovadă a diversității etnice și multiculturalismului orașului încă din cele mai vechi timpuri. De asemenea, sucevenii se laudă și cu mai multe clădiri considerate monumente istorice, construite la sfârșit de secol 19 și început de secol 20.

După ce ați vizitat orașul și v-ați bucurat de frumusețea clădirilor, de istorie și de delicioasele preparate tradiționale bucovinene (ciorba rădăuțeană, tochitura bucovineană, tocănița de hribi sau dulciurile delicioase) într-unul dintre restaurantele cu specific din Suceava, puteți porni într-o călătorie care multor oameni le-a schimbat sufletul și percepția despre viață la Mănăstirile din nordul Moldovei, ansamblu inclus în patrimoniul mondial UNESCO încă din 1993. Așezarea spațială a acestor mănăstiri le oferă un miticism spiritual care atrage sute de mii de turiști anual. De asemenea, sunt singurele biserici din țară pictate nu doar în interior, ci și pe pereții exteriori.

Printre cele mai celebre se numără Mănăstirea Humor, Mănăstirea Suceava și poate cea mai cunoscută din acest grup, Mănăstirea Voroneț. Aceasta din urmă se remarcă prin celebrul ”albastru de Voroneț”, o nuanță cromatică foarte dificil de obținut și care a făcut înconjurul lumii tocmai din acest motiv. Se pare că datorită faptului că la baza culorii se află mineralul azurit, calitatea culorii s-a păstrat în timp și fresca a rămas intactă chiar dacă pereții exteriori ai mănăstirii au fost deteriorați de trecerea timpului. În plus, datorită faptului că pe peretele de vest este pictată fără nicio întrerupere scena judecății de apoi, acest detaliu a contribuit la reputația mănăstirii de ”capela sixtină a Orientului”. Toate mănăstirile și bisericile datează încă din secolele 15-16, majoritatea fiind construite în perioada domniei lui Ștefan cel Mare.


Curse disponibile
Browser-ul dumneavoastră nu este actualizat!

Actualizează browser-ul pentru a vedea pagina corect. Actualizează browser-ul acum

×